28 juni 2007

En sak har jag funderat pa ett tag ar hur man kan vara arlig och artig pa sammma gang. Alltsa artighet utan vita logner. Och om man ar artig som person hander det att folk tar fel, och tror att man bara ar artig, nar man i sjalva verket ger en komplimang. En annan viktig fraga man kan stalla sig ar om man borde skratta at nagot som man egentligen inte tycker ar kul, bara for att man kanner sig tvingad till det. Om man nu gor det sa kanske folk marker att man skrattar falskt, vilket bara gor saken PINSAM till pa kopet. Nej, jag tror faktiskt att det basta man kan gora ar att inte skratta sa mycket, kanske lite, nar nagot inte ar kul, for om man skratar mycket och hogt sa marker folk latt att man skrattar pa riktigt. Och sen en annnan sak; jag tycker inte om falskt skratt och skratt som later som en kraka... men kanske skrattar jag SJALV sa? Hjalp, vilka laskiga tankar man kan fa ibland!

Har ni nagot tips? Kommentera garna!

27 juni 2007

Engelskt inlagg igen

Bloggar lite snabbt fran ett internetcafé. Tony Blair har avgatt, och vissa tycker inte sa bra om honom har jag markt. Men han har lyckats med nat som Sverige har haft valdiga problem med pga socialisterna: jobben. Det finns mycket jobb har!

20 juni 2007

Ett engelskt inlagg

Nu bloggar jag fran Bournemouth i England. Min gamla vardfamilj kunde inte ta emot mig, sa nu bor jag hos en annan familj, som bara har en medlem - hittils. I helgen kommer hans flickvan hit som han traffat pa internet. Nasta vecka kommer tva danskar hit.
Bournemouth ar en fantastisk stad, paminner en hel del om staderna vid mitt landstalle i Provance, men samtidigt finns de har klassiska, engelska husen som ar likadana och som pa en linje brevid varandra vid gatan. Bussarna ar ju ocksa ratt farsinerande, tva vaningar pa minsta lilla buss, bussnamn som 4a eller 6e, bara en utgang och speciella maskiner for busskort. Jag lar mig mycket engelska av att prata med folk, allt fran engelska EF-ledare till Sandy (vardfamiljens medlem). Jag far god mat, service och det finns mycket att gora har. Det ar disco varje kvall utom pa torsdag och fredag, utom imorgon.
Imorgon ska jag bada pa eftermiddagen. Stranden ar underbar och vagorna ar ratt hoga! Idag har solen skinit, men det har aven regnat en del. Det jobbigaste har ar nog sangen, den har bara en tunn madrass, och under ar det jobbiga, harda saker.

Som sagt ar mobilen med. Det ar bara att ringa om det ar nagot; 0701421761, och sa lite plusgrejor kanske om ni ringer till England - vilket ni gor. Annars kan ni maila - eller vanta till den 9e juli, min hemkomstdag. Nej, nu kanner jag hur jag borjar bli trott, sa jag ska nog sova snart.

18 juni 2007

England

Jag ska strax flyga iväg till England, på språkresa. Hoppas jag kan hitta nåt internetcafé att blogga från!
Imorgon 09.20 går planet från Arlanda. Jag landar i Heathrow, och tar bussen till Bournemouth(där jag kommer gå i skola/på kurs på vardagarna, och sen kommer jag till min värdfamilj i Pool.

Måndag 9 juli är jag hemma i Sverige igen, men mobilen är med om det är något.

Björken tar över efter Leijonet

Nu har jag haft mitt längsta bloggskrivaruppehåll någonsin. Det var 4 dagar sen sist. Det kanske låter lite, men jag vill blogga oftare än så!

Jan Björklund som fp-ledare... vad tycker jag egentligen om honom? Han verkar rätt trevlig och verkar vara en bra debattör, men jag tycker att han börjar tunna ut liberalismen inom folkpartiet, med sina "skolpiskor". Okej, jag tycker det är bra med betyg nånstans från mellanstadiet, och visst ska det inte vara för slappt i skolan, och jag har bloggat positivt om honom, men jag vet inte längre om jag tycker att han hjälper liberalismen inom fp. Jag tycker varken att liberalism ska betyda att man inte bryr sig eller att man vill se ett hårdare Sverige. Liberalism innebär frihet och demokrati, och inget annat.

3 dåliga saker med Jan Björklund:
1. Han är inte den mest liberala folkpartisten
2. Fp kan förlora skolvalet 2010 om han vill ha strängare skolor
3. Han verkar vara lite småkonservativ

3 bra saker med Jan Björklund:
1. Han är positiv till kärnkraft
2. Han är positiv till tidiga betyg
3. Han ger ett gott intryck och kan locka betydligt fler röster än Leijonborg, så länge elever inte har rösträtt...

Ett stort erkännande en gång för alla: Jan Björklund är bra. Jag har trott på honom i ett halvår nu, och det står jag fast vid.

14 juni 2007

Trängselskatt

Idag, eller till och med nu, beslutas det om vi ska införa trängselskatt i Stockholm. Jag har fortfarande inte bestämt mig för vad jag tycker om trängselskatt; jag är ju mot piskor, men vi skulle verkligen behöva något som minskar biltrafiken i Stockholm. Kan man kanske göra ett undantag från att vara emot piskor?

13 juni 2007

Partiledardebatt idag!!!

Missa inte partiledardebatten kl 09.30 på svt2 idag. Det är årets svenska debatt! Själv missar jag den, för jag är hos min morbror och mina kusiner i Kårsta idag. Jag tänkte se den på webb-tv när jag hinner, och då lovar jag att kommentera den här på bloggen!
Vid ettiden presenteras också sommarpratarna.

Tro inte att jag nyss har vaknat, jag har faktiskt varit uppe i fyra timmar nu! Det beror på att jag varit ute i skogen med min morbror. Det var jättespännande att uppleva naturen vid den tiden på dygnet, har aldrig gjort det tidigare.

12 juni 2007

Facebook

Det funkade inte att bli medlem på facebook, för de hade ingen grundskola registrerad. Nu vet jag inte ens om jag kan bli medlem, men jag har försökt registrera Gärdesskolan som en high school. Får se om det lyckas...

VATTEN!

Jag känner för att beklaga mig lite i det här inlägget:
Värmen har blivit helt outhärdlig. Jag vaknade för en halvtimme sen, fast jag borde ha vaknat mycket senare. Jag kan knappt stå ut i mitt rum på grund av värmen, och jag har ingen rullgardin heller, så solen strömmar in på mig. Till på köpet är jag väldigt varmblodig...

11 juni 2007

Valet igår

Det franska parlamentvalet igår gick precis som man kunnat ana. De har ju precis haft presidentval, varför då ha ett val till parlamentet bara nån månad efteråt?! Låt presidenten bestämma lite, sen kan ni ha val.

Mycket av det Sarkozy säger kan vara bra. Presidentvalet, där man väljer mellan ett demokratiskt socialistparti och ett odemokratiskt borgligt parti - vad väljer man då??? Jag måste erkännna att jag höll på Royal i det valet när det bara var två kandidater kvar. Inte för att jag gillar de socialistiska idéerna, utan för att jag hoppas (inte tror, men hoppas) på att hennes politik håller. Sarkozy hade ett hemskt tal när han vunnit valet, då han sa nånting i stil med "Det känns ärofyllt att leda ett så antikt land". Nej, jag hoppas verkligen inte att vi hamnar i den sitsen att vi måste välja mellan Jimmy Åkesson och Mona Sahlin!

10 juni 2007

Besök från Kina

Är det inte rätt konstigt att Fredrik Reinfeldt kommer så bra överrens med Kinas ledare? Jag menar, en är ju moderat och en är kommunist. Det är inget fel med att de gör det, det är bara bra att ledare från olika länder kan komma bra överrens, men tänk ifall Kinas ledare hade varit Lars Ohly. Hade de då kommit bra överrens kan man fråga sig?

08 juni 2007

Free - at last

Läsåret är över. Äntligen är det sommarlov! Jag börjar med att åka till landet, sen ska jag se Pirates 3 på måndag, och den 19e ska jag till England på språkresa. Jag hoppas att jag kan blogga i England, annars lär det bli ett uppehåll från bloggandet.

Solen skiner, nästan lite väl mycket. Kanske är det växthuseffekten. Kanske är det naturligt. Kanske är det bara tillfälligt, och att det blir kallare till midsommar. Vi får se.

Vissa kanske tycker det är konstigt att jag inte bloggar om G8-mötet. Men det är ju så självklart; jag är irriterad över att det inte blir några löften om att hjälpas åt med klimatfråga. Det tror jag många är, och jag är, som sagt, en av dem. Även om jag inte är något fan av miljöpartiet så tycker jag det är hemskt att grön ungdoms språkrör blev gripna. De hade ingen anledning att bli det!

07 juni 2007

Lite allt möjligt

Skriv i gärna i gästboken! Kolla in ett äldre inlägg längre ner där jag länkat till den.

Nu är politik A-Ö klar! Den ligger för tillfället längst ner på sidan. Jag blev inspirerad av Annie Johanssons hemsida. Det är ett bra sätt att nå ut med vad man tycker! Om du undrar över något, håller med mig eller håller inte med mig är det bara att slänga iväg ett mejl till simonpalme@hotmail.com!

Värmen har verkligen sin storhetstid nu. Känner mig helt död...

06 juni 2007

6 juni

CUF och LUFs anti-rasistiska kanmpanj är över. Det gick bra, det var jättebra talare och artister och DJ Quality var fantastisk! Jag tror jag delade ut säkert 100-200 broschyrer totalt! Demonstratioståget gick också jättebra, jag blev faktiskt hes efter att ropa hejjarramsor hela tiden.

Det är bra att vi visar att vi tar avstånd från rasismen, och rasisterna ska absolut inte få ta över nationaldagen, svenska flaggan eller nationalsången.
Jag hoppas av hela mitt hjärta att svenskarna inte låter Sverige bli ett smittat land i valet 2010, alltså att vi inte släpper in sdi riksdagen och blir ett land som Danmark eller Frankrike. Om svenskarna blir nationalister så kommer Sverige bli ett sämra land. Mångkulturism är bra! Ju fler människor desto fler idéer, och ju fler idéer desto bättre går det för Sverige. Så lägg inte din röst på sd 2010, för då blir Sverige ett sämre land med färre kloka huvuden, och ett färglöst, tråkigt samhälle.

05 juni 2007

Imorgon gäller det

Imorgon är det nationaldagen, men inte bara det: vi ( CUF/LUF) har också vår stora antirasistiska kampanj imorgon, Bevara Sverie blandat! Jag, som medlem i Stockholms CUFs kampanjgrupp, ska självklart vara där, och det borde du också; det kommer finnas allt från Magnus Andersson ( CUFs nya förbundsordförande) till artister och DJ där, och vi kommer demonstrera (på andra ställen än rasisterna, så det är lugnt).

12.00 på plattan är det som gäller! Vi håller på till 16.00, och det vore jättebra om vi blir fler! Kom igen, våga kämpa för att SD inte ska in i riksdagen 2010! Du kan komma vare sig du är center, vänster eller moderat, bra du kommer!

IMORGON TAR VI NATIONALDAGEN TILLBAKA!!!

Dagen efter

Jag hade en väldigt bra fölsedag igår! Fick bl a Al Gores "En obehaglig sanning" som jag inte sett än, en fotboll, ett spel till PSP och säsong ett av "Vita huset" som jag inte sett förrut (har väldigt mycket att se, det finns 22 avsnitt som är 42 minnuter var).

Idag är det miljödagen! På skolan hissar vi grön flagg, fö att vi ska ha uppfyllt vissa krav. Det finns dock flera krav som inte uppfyllts än, så vi är nog inte värda grön flagg till 100%!

Räknaren jag skaffade till bloggen råkade räkna mig 13 gånger igår, eftersom sidan laddades om flera gånger, bara så ni inte tror att jag fick 16 besökare igår!

04 juni 2007

Räknare till min blogg

Titta i sidelementet för att få se min nya räknare till bloggen. Den startade precis att räkna, så nu står den bara på "1" . Vi får se vad den står på ikväll...

Anti-gurka

Jag har hittat världens sämsta hemsida; den heter ord.gurka.se och där kan man få rim på ett ord. Om man söker på till exempel "gurka" så ska det alltså komma upp rim på just det ordet.
Hur kommer det sig då att jag klassar den som världens sämsta hemsida? Jo, det finns en hake; det kommer nästan aldrig upp riktiga rim. Om man söker på "garage" kommer det t ex upp "guldhalskrage", "powerage" och "IK Brage", det vill säga icke-rim.
Fattar ni vilken dålig hemsida det är?! Okej, ibland kan den ge ut riktiga rim, så den kanske inte är världens sämsta hemsida. Jag är nog lite för anti-gurka...

Jaha, jag hade visst rätt. Ryssland är ett riktigt kaxigt land nu. Inte positivt, som CUF är, utan negativt. Putin tänker attackera EU om USA bygger sina försvarssystem i Polen och Tjeckien. Snart hittar han säkert fler anledningar att attackera, och då bryter tredje världskiget ut, tidigare än man befarat.
Hur skulle Sverige ställa sig i ett tredje världskrig? Jag antar att Bildt kommer vilja kämpa för att vi ska vara neutrala, eller hjälpa den nation som det går bättre för.
Du tycker kanske att jag överdriver lite, men man måste faktiskt vara beredd på vad som helst. Tänk dig in i situationen att det skulle bryta ut ett världskrig NU! Det kan aldrig vara fel att förbereda sig lite...

14!!!

Idag är det min fölsedag, jag är nu 14 år. 14 känns inte så stort, men 13 känns litet.

Fjortis. Fjorton suger. Det finnns massa fördommar mot 14-åringar tyvärr. Själv har jag inget emot att vara 14. Känns rätt bra.

Ikväll kommer morbror och kusinerna för att fira. På dagen ska jag på nån sorts utflykt med skolan.

03 juni 2007

Sverige vs Danmark

Lyssnade på början och slutet av EM-kvalmatchen i P4 igår. Det är, konstigt nog, mycket roligare att lyssna på radio än att se på TV, märkte jag. Det här måste ha varit en historisk match; dels att Sverige fick in 3-0 på mindre än en halvtimme, dels att Danmark tog ikapp, dels det stora dramat den sista minnuten med den danska supporten och dommarens bedömning att dra av 3 poäng; jag har adrig varit med om något liknande.
Vad tänkte supporten egentligen? Han har förstört Danmarks goda rykte gällande att de ska vara så fredliga på matcherna, och han har förstört Danmarks chanser att komma medi EM nästa år.
Trots allt kan jag inte låta bli att le åt det i smyg. Vi är troligtvis ett av lagen som kommer spela i Sweiz 2008!

Vi har vunnit mot Spanien, ett av världens bästa lag, men vi har också förlorat mot Nordirland, ett land som jag trodde var mycket sämre än så här. Men än är det inte över. På onsdag, nationaldagen, gäller det. Då ska vi spela mot Island, troligtvis den match som avgör om vi spelar i EM 2008...

01 juni 2007

Sommaren är här!

För ett tag sen kom sommarvärmen, nu är det även sommar tidsmässigt! Trots det blåste det lite...
Jag kommer vara mycket på landet i sommar, men annars kommer sommaren se ut så här:

4e juni: Jag fyller 14

19e juni: Jag åker till Engalnd

runt 9e juli: Hemma i Sverige

runt 1a augusti: Lysekil

runt 15e augusti: Jaktläger

20e augusti: Skolstart

Ha en riktigt skön sommar!

// Simon