20 juli 2007

Kan han inte bara ge upp?

George Bush vägrar att ge upp vad det gäller hans soldater i Irak. En stor majoritet av amerikanarna vill att han ska göra det. Flera av hans partikolegor vill det. Oppositionen vill det (även om man kanske inte borde ta efter sin opposition). Är han verkligen så odemokratisk att han inte vill lyssna på folket? Är amerikansk politik verkligen smutsig? I så fall är han både dålig och odemokratisk.
Om man ändå ska kritisera Bush, börjar jag bli trött på hans sätt att hela tiden skylla på sin religion i politiken. Politik och religion går inte hand i hand. Det har ju till och med kristdemokraterna insett.

Lite bloggande nu, mycket bloggande sen

Den här hösten blir det antagligen lika mycket bloggande som i våras, men just nu kommer jag bara skriva kanske en gång i veckan.

Maila inte mig!!!

Jag har inte bloggat på en vecka, och därför ska jag skriva ett antal inlägg...

Till att börja med går det inte att skicka e-post till mig längre, eftersom att det inte funkar att logga in. Lösenordet vill inte funka! Nu har jag försökt logga in så mycket att det inte kommer funka att göra det på ett tag. Tack så mycket, msn.
Ring mig istället för att maila; 0701421761.

13 juli 2007

Vart är de på väg???

Socialdemokraterna har ändrat sin riktning helt de senaste dagarna - de vill ha lägre skatt och tuffare tag i skolan. Kanske är nästa steget att fråga om de få vara med i aliansen? Nu har till och med Lars Ohly börjat kritisera hur sossarna beter sig. Jag tror inte att det blir någon vänsterblocksalians i Sverige. Undrar just vad för fler överraskningar som kan komma fram den här politikerveckan...

11 juli 2007

Bensinpriset skapar splittringar

Jag är tillbaka i Sverige igen, och kan börja blogga oftare igen! Resten av sommaren ska jag mest vara på landet.

Andreas Carlgrens idéer om att bensinpriset har nu fått stöd av sossarna. Samtidigt vägrar kristdemokraterna att höja det, eftersom de vill sänka bensinpriset. Kd behöver stöd nu,eftersom de sjunker enligt opinionsundersökningarna.
Vad tycker då jag om bensinpriserna? Jag har faktiskt inte bestämt mig. Jag har länge hållt med CUF om att vi ska ha morötter och inte piskor... men hur ska man då kunna förrändra världen? Jag är positiv till trängselskatten, men negativ till höjda bensinpriser... hur hänger det ihop? Kanske skulle jag ställa mig på en sida istället? CUF eller Centerpartiet. Socialdemokraterna eller kristdemokraterna? När jag tänker efter har ju kd stött trängselskatten, och nu vill de sänka bensinskatten.
Se, vad förvirrande ett blogginlägg kan bli, om man inte har bestämt sig för var man står.

05 juli 2007

-ik

de basta orden som slutar pa -ik ar helt klart politik och musik! Efter en lang paus fran mp3n ar den tillbaka igen. Man blir liksom glad av att lyssna pa alla latarna igen. Nar jag kommer hem till Sverige igen ska jag ladda ner fler!
Det basta med discon ar att de spelar sa mycket techno. Tempofylld musik gor en extra glad!

04 juli 2007

Hur oliberal far man vara?!

Tro inte att jag haller mig undan fran politiken bara for att jag ar pa sprakresa! Det har har hant bara idag:

Jag gar ju som sagt pa en skola har i Bournemouth, och dar gor vi en del ovningar. Idag skulle vi sjalva skriva i (pa engelska sa klart, allt ar alltid pa engelska pa skolan) vad vi tyckte om olika saker som hade med aktenskap att gora. Det var olika pastaenden om aktenskap som man skulle skriva om man holl med eller inte om. Sa har lod tre av meningarna:

"Marriage is an outdated institution and a bad idea."
(eh... det finns faktiskt oerhort manga som gifter sig. Dessutom ska man fa bestamma sjalv! Mindre stat, mer manniska!)

"Married couples should have at least one child. "
(ar inte det upp till foraldrarna sjalva?!)

"Couples who really love each other should just live together."
(och om man vill gifta sig do - er inte det upp till en sjalv?!!!)

I och for sig kanske de inte vill att man ska lagstifta om det, men i mina liberala oron later det orimligt ifall de vill lagstifta om det.

Maste passa pa att skryta lite ocksa; man gjorde ett test forsta dagen, och jag kom med bland de battre, trots att jag er den enda utom en annan som ar fodd 1993. De flesta ar faktiskt fodda 1991!

Pa tisdag nasta vecka ar jag tillbaka i Sverige.

02 juli 2007

Jag tyckte det var battre att bloggen hette (c)imon palme an att den skulle heta Simon Palme!