31 augusti 2007

Lägg av!

Ibland, när jag blir riktigt irriterad, som "till exempel" när folk kallar Centerpartiet för ett "bondeparti", kan jag inte låta bli att blogga om det. Centerpartiet är inget bondeparti. Jag har sagt det förrut, jag säger det nu och jag kommer troligtvis bli tvungen att säga det många gånger till.

Varför skulle jag, som stockholmare, välja Centerpartiet framför alla andra partier, om det var ett bondeparti? För att jag är korkad? (Knappast.) För att jag har läst på fel? (Aldrig.) För att jag har missuppfattat? (Tror du jag är dum eller?!)

När Centerpartiet beskrivs som ett bondeparti i en skolbok, då kan ni förstå att jag blir arg. Centerpartiet är ett liberalt, grönt, humanistiskt parti.

Visst kanske vi bryr oss om jordbruksfrågor. Vi kanske bryr oss om skogsbruk eller fiske. Vi kanske till och med skriver någonting om bönder i sakpolitiskt program. Men det behöver inte betyda att vi är ett bondeparti!

Centerstämman sänds direkt...

... i SVT 24 fram till kl 16.00. Undrar när min första centerstämma blir. Kanske om sisådär 4 år, nånting...

Man kan också hitta nyheter på Centerpartiets hemsida och vissa nyhetssidor.

Vi har bl a bestämt oss för att sänka alkoholskatten, efter en mycket lång debatt. Maud och Eskil har talat, och nu fortsätter sändningarna...

Ohly tror på tvång

Igår handlade det om värnplikt på radion. Lars Ohly var med, och försvarade värnplikten. Vid ett tillfälle sa han nånting i stil med att de som vill göra värnplikten inte duger till för det, utan att det är de som tvingas att göra värnplikten som är de bästa.
För det första: finns det någon statistik i det där? Att de som inte gör lumpen är bättre än de som gör det frivilligt. För det andra verkar det mycket intressant att Lars Ohly gillar tvång. Det är här kommunismen brister...

30 augusti 2007

Undersökning!

Svara gärna på undersökningen i sidospalten, oavsett om du läser bloggen flera gånger eller kom förbi av ren slump. Den går, som ni kan se, ut på ifall SD kommer in i riksdagen 2010. Den handlar inte om vad man tycker, utan om vad man tror.
Vi får se det spännande resultatet den första oktober!

Lite förvirrande

Nu har jag tagit bort saker från sidopanelen och bytt namn på bloggen fram och tillbaka, och placerat mitt info ovanför inläggen, och ändrat om lite till... lite förvirrande kanske...

29 augusti 2007

Mega site of Bible studies and information

Det finns en sida som heter "simon-palme.blogpot.com" (skillnaden från m,in är att jag har ett s i blogspot.
Den sidan beskrivs på följande sätt: Mega site of Bible studies and information. Det låter helt sjukt, jag vet, men det är sant! Gå in där och titta själv!

Motionsskrivarkväll

Inför motionsskrivarkvällen för motioner till Stockholms CUFs manifest har jag skrivit motioner om batterier och glödlampor (avskaffa engångsbatterier och omiljövänliga glödlampor), kärnkraft (ja till kärnkraft), trängselskatt (ja till trängselskatt) och betyg(betyg från ettan och en sjugradig betygsskala).

Hemma börjar väl mamma och Göran bli lite trötta på att ständigt ha politiska debatter, så det ska bli kul att komma till RO ikväll och debattera av sig lite:P

Ny stil på bloggen

Bloggen håller på att förrändras totalt. Vad tycks om det nya namnet?

27 augusti 2007

Mission complete...succesfully...

Idag på SOn skulle vi gå igenom vad alla partier stod för. Jag såg till att ta upp hur bra Centerpartiet är, och förklarade att liberalism är frihet. Jag sa bl a att Centerpartiet är liberalare än Folkpartiet, och att Centerpartiet inte är "böndernas parti", som det näst intill stod i boken. Jag tror det gick väldigt bra!
När vi kom till Socialdemokraterna frågade jag om jag fick vara lite subjektiv, vilket gick helt OK för SO-läraren. Jag berättade då om att de ville att Sverige skulle ha högst skatt i världen för en bättre välfärd, och ändå var välfärden dålig i Sverige. Gissa vad SO-läraren tyckte om det? Han sa att det var fakta, och tyckte inte alls att jag var subjektiv :P
Klart lyckad lektion!

26 augusti 2007

Debatt om skolan

På UR i eftermiddags var det en debatt om skolan med Jan Björklund, några lärare, rektorer och en sosse. Jag såg bara lite av det, men tänker försöka se reprisen på tisdag.

Debatten var mycket bra. Nu har jag övergått från att vara mycket positiv till ordningsbetyg till att vara tveksam. Om jag måste säga var jag står skulle jag till och med säga att jag är negativ till ordningsbetyg nu!

Ja, jag har rätt lätt att ändra mig i politiska frågor. Jag skulle aldrig sluta vara center, men i sakfrågor ändrar jag mig rätt ofta nu för tiden.
I våras till exempel, då jag gick från en mycket rebellisk republikan till att tro helt på monarki.

Nej, nu rinner tiden iväg. Jag måste sova snart!!

25 augusti 2007

Jaså? Det säger ni?

Jag var inne och kollade på sossarnas politik a-ö. På en rubrik med namnet "arbete åt alla" (vilket bara det är en konstig rubrik för att komma från socialdemokraterna) kan man hitta följande text:
"Arbete åt alla är den viktigaste fråga" (stavfel där)" för oss socialdemokrater. Arbete är grunden för vår gemensamma välfärd, välstånd och människors personliga utveckling. Ingen är så stark att hon eller han aldrig behöver någon annans stöd. Och ingen är så svag att hon eller han inte kan bidra med något. Vi socialdemokrater har en politik för fler jobb. Våra motståndare har en politik för sänkta ersättningsnivåer och låglönejobb."

Jaså? Är arbete deras viktigaste frågan för dem? Påstår de att de har en politik för fler jobb? Och varför inte bara sänka a-kassan med två tusen kronor för att få antalet jobb att öka?

Jag gillar inte att man ljuger inom politiken. Jag gillar inte att man ljuger på internet. Och jag gillar definitivt inte socialdemokraternas politik!

24 augusti 2007

Två saker!

1. Just nu jobbar vi med politik i skolan, vilket känns... lätt... men kul! Folk är ju rätt lättpåverkade i politiska frågor i min ålder (för att inte nämna mig själv) så jag passar på att ösa över med argumment. Ca 95% av alla i min SO-grupp är moderater, men jag kämpar för att få någon att bli centerpartist i stället.

2. Nu har jag bestämt mig. Det mest karraktäristiska för min blogg ska skrotas. Farväl, Världens bästa politiker topp 10! Jag ville inte ha kvar den, eftersom att politiker är bra (eller dåliga) på olika sätt, och extremt svåra att rangordna. Nu ska jag försöka få in lit annat i spalten istället.

Därför valde jag ekvivalism

1. Debatten om ekvivalism och feminism på CUF-stämman var inte den bästa debatten där. De som förespråkade feminismen sa oftast nånting om att feminism inte tillhörde vänstern, utan att även CUF kunde få vara feminister. Det håller jag med om, men det övertygade inte mig att bli feminist.

2. Feminism är jämställdhet ur ett kvinnoperspektiv. Ekvivalism är jämställdhet ur ett människoperspektiv. Vad låter mest jämställt? Hm... det var svårt.

3. CUF och Centerpartiet har båda en politik som utgår från människan. Varför inte ha en jämställdhetspolitik som utgår från människan också?

4. Nu kanske ni tror att jag är ett manssvin som inte tycker att kvinnor är lika värda som männen. Tvärt om! Jag tycker att kvinnoproblemen är mycket allvarliga. Ekvivalism ser också kvinnoproblemen!

23 augusti 2007

Stormakter förstör bara allt

USA, Ryssland och Kina. Det är namnen på de enorma stormakter som kommer att förstöra miljön totalt. De är helt osammarbetsvilliga; USA släpper ut en massa koldioxid, Kina också(Kina har absolut inga planer på att sluta med det heller) och Ryssland roar sig med att förstöra Östersjön. Det här är det som gör miljöangegemang meningslöst. Bristen på sammarbetsvilja från stormakterna.

21 augusti 2007

Positiv eller negativ till sin dag

Om du inte känner för filosofi och mystiska tankar borde du nog inte läsa det här inlägget:

En sak jag tänkt på ett tag är hur man borde se på sin dag. De flesta skulle nog säga att man borde se på den positivt - men jag har hittat en hake med det.
När man ser på dagen positivt upplevs det negativa som mycket mer negativt än vad det annars skulle ha gjort, och när man ser på dagen negativt så upplever man det positiva som ännu bättre.
Okej, jag kan hålla med om att man blir mer livsglad om man ser på dagen extra positivt, och det är just det som får mig att fundera; hur ska man egentligen göra???

Facebook...at last...

Igår kväll tröttnade jag på att min skola aldrig läggs till på facebook, dvs jag fuskade lite och skrev att jag går på Östra Real istället. Så, nu har jag en facebook!!!

20 augusti 2007

Fredagen blir den ultimata dagen

Idag var min första skoldag i 8:an. Jag fick bl a veta att fredagen kommer bli den bästa dagen (om man inte räknar med lördag-söndag) i veckan, då jag har endast två lektioner, håltimme i 1 timme och 55 minnuter, slutar redan 12.15 och har SO, mitt bästa ämne!
Vi kommer dessutom att jobba med bl a politik det här läsåret i SO!

19 augusti 2007

Han hade fel

Olof Palme hade nog fel trots allt. Politik behöver inte vara att vilja. Jag vill ha ett samhälle som är TOTALT jämställt, men jag tycker det är för orealistiskt för att bli min politik.

Platt skatt

Har inte bloggat på ett tag, men nu är det äntligen dags. Infot är höstuppdaterat och bloggsäsongen kan börja!

På Centerpartiets stämma står platt skatt med på dagordningen. Jag har nästan ingen förståelse för hur man kan vara negativt inställd till det; det är ju både demokratiskt och realistiskt. Ett ja till platt skatt, ett steg närmare en helt demokratiskt värld.

01 augusti 2007

Prenumerera på nyheter från regeringen.se

(eftersom jag inte kunde logga in på blogger.com på ett tag(vet inte vad felet var, men det är återställt nu) har jag inte kunnat blogga på ett litet tag)

Jag har, för drygt en månad sedan, börjat prenumerera på nyheter från regeringen.se. Det är verkligen ett bra sätt att få reda på vad som händer efter att aliansen vunnit valet. Jag märker att aliansregeringen uträttat väldigt mycket bra sen de kom till makten, bland annat varit med och förbjudit miljöfarliga ämnen inom EU.
Att prenumerera är ett lika stort tips till dig som fortfarande går och tror att regeringen inte gör nånting bra som till dig som bara är intresserad eller bara vill hitta bra saker med regeringen. Det bästa av allt är att man kan bestämma exakt inom vilka områden man vill veta om; ex. miljö, arbetsmarknad eller kanske EU-frågor.