26 oktober 2007

Idolerna topp 8

Så här, inför att röstningen i idol ska börja, så skriver jag min egen 8-i-topp med motivering:

1. Christoffer - En riktig stjärna som har allt; röst, utstrålning och närvaro.
2. Sam - Cool röst och bra utstrålning.
3. Mattias -Har en mycket bra röst. Påminner om förra årets Idol-Erik.
4. Evelina - Perfekt röst och bra utstrålning
5. Marie - Även om hon har en otroligt bra röst så är hon inte en stjärna. Hon har inte rätt utstrålning och verkar smått galen.
6. Daniel: Har en stabil röst som alltdi håller, men han är inte riktigt sig själv; han är för tyst, och har ingen riktig utstrålning.
7. Amanda - Bensinrösten är bra, men ikäll höll den tyvärr inte. Ändå har hon en jättebra utstrålning.
8. Även om han har en helt OK röst så kan han inte bli en idol.

Idolfavoriter genom tiderna:

1. Sibel (2004 och 2005)
2. Darin (2004)
3. Agnes (2005)
4. Sebastian (2005)
5. Christoffer (2007)

Varför klagar man?

Jobben HAR blivit fler. Fastighetsskatten HAR avskaffats. Alliansen uppfyllt rekordmånga vallöften. Varför klagar man? Varför tycker alla att regeringen är så dålig? Det man sällan nämner är regeringens utomordentliga migrationspolitik, som bevisar att vi kan ta in jättemånga invandrare och ändå ha en mycket stabil ekonomi. Dessutom så stiger alla jobben, och jag tror vi kommer att ha många färre långtidsarbetslösa om ett år.

Anders Borg säger, på moderaternas stämma, att vi under de närmaste åren kommer få 200 000 nya jobb. Han säger att det pågår ett värderingsskifte i Sverige nu när vi har återupprättat arbetslinjen.

Jag tycker Andders Borg är en väldigt bra finansminister, inte bara retoriskt, utan också vad det gäller åtgärder. Många var tveksamma till honom i början eftersom han hade så lite erfarnheter vad det gäller politik, men det räcker ju om man är specialist på ämnet. Jag har alltid trott på honom, ändå sen i början. Han har kunskapen och behärskar retoriken. Det är en sån finansminister man vill ha!

Partiledaren betyder inte allt

Bottennoteringar för moderaterna i DN-mätning. Nu är siffrorna för moderaterna på väg ner, och efter valet 2010 kanske allt återgår till att vara som det var förrut; med en sosseregering, med hög arbetslöshet och höga skatter som inte leder till någon som helst bättre välfärd eller ekonomi.

Enligt Fredrik Reinfeldt så kan de besvikna väljarna bero på att det var många som röstade på moderaterna för att bli av med Persson, och nu när det är gjort är de sossar igen. Där ser man ett tydligt exempel på att partiledaren inte behöver betyda allt. Gillar man inte partiledaren behöver det inte vara kört. Partiet har ändå kvar sina ideologier.

25 oktober 2007

Federley ikväll

Ikväll ska jag se Fredrick Federley debattera i Adaktusson. Läs mer på federleys blogg.

SSU Stockholm måste lära sig att tänka först och skriva sen

På bloggen "Ung mening", SSU Stockholms medlemsblogg, skriver Anton Bergsmark ett väldigt ogenomtänkt inlägg. Bara rubriken retar upp mig: "Lite gatuvåld har väl ingen dött av!" Om ni vill se fler osanningar och ljug om varför vi inte ska åtgärda gatuvåldet det minsta, och varför "borgarna" tjänar på det, klicka här.

Intervju med mig!

Just nu toppar toppar en intervju med mig centerpartiet.se. För att läsa intervjun, klicka här.

24 oktober 2007

Hjärtefråga att homosexuella inte ska få samma möjligheter?

Könsneutralt äktenskap är för mig en helt självklar fråga. Självklart så ska inte staten bestämma med vem eller hur man ska gifta sig. Om två av samma kön vill gifta sig kan de väl göra det? Varför skulle de inte få det?

För Bevara äktenskapet tycks det vara jätteviktigt att homosexuella inte ska få ha samma möjligheter att gifta sig som hetrosexuella har.

Då är frågan: varför? Varför skulle inte homosexuella få gifta sig? Dragningen är den samma, vare sig man gillar motsatt eller samma kön. Är homosexuella kanske mindre värda?

Bevara äktenskapet säger att de "inte är emot homosexuella". Nej, visst, absolut inte, de vill ju bara att homosexuella ska få mindre rättigheter!

Bloggen Bent, Hanna Wagenius och Karl Malmqvist skriver mycket bra om homoäktenskap.

23 oktober 2007

Ovanligt mycket skandaler hos K-G

Idag var det dags för Göran Persson att bli pressad av K-G Bergström. Jag kom in i de sista minnutrarna, men av det jag såg så klarade han sig fint. Panelen bestod av en tidningsredaktör och en socialdemokrat. Det var alltså ingen från alliansen i panelen. Skandalöst, tycker jag. Sossen var i och för sig inte så bra, så det gick på ett ut. Han gjorde bort sig två gånger.

1. Han blandade ihop Björn Borg och Göran Persson (Borg hade blivit intervjuad efter Persson).
2. Han sa "Jag skulle nog ranka Göran Persson i stadsministratopp 5, men inte i topp 10."

Hur kan han vara med i topp 5 men inte i topp 10?

Därför ska man få fler i arbete

Jag är så trött på de som kritiserar att alliansen tvingar folk i arbete. Det är ju det som behövs om vi ska få ett stabilt samhälle! Ett land där man lever på a-kassa och inte tycker det är värt att få ett jobb är ett sjukt land. Ett samhälle där folk väljer att låta a-kassan bli deras inkomst och struntar i att söka jobb kan inte hålla i längden. Om vi ska ha en jättehög a-kassa betyder det att människor kan lata sig på statens bekostnad. Det fötstör inte bara samhället på grund av att statens ekonomi tunnas ut, det gör också att man inte sätter någon i arbete. Om a-kassan är så hög att ingen tycker det är värt att jobba så är det ingen som jobbar, och om ingen jobbar så försvinner alla företag och all service. Ingen affär, ingen nöjespark, ingen hårsalong och ingen kommunal transport. Är det socialisternas dröm för Sverige? Ett Sverige utan välfärd och service? Det trodde inte jag.

Många tolkar a-kassans sänkingar som om man skulle vilja plåga arbetslösa, och flytta upp makten till de som är rikare. Det är helt fel. För det första så vill de inte ta bort a-kassan helt, det är bara en sänkning det rör sig om. För det andra så är det bättre att låta de arbetslösa få fler jobb än att höja deras bidrag. Det är där jag gillar kapitalismen - vi ska inte sänka de som tjänar mycket, vi ska istället uppmuntra folk att jobba duktigt genom höga löner. Vad sossarna vill är att man ska uppmuntra folk att sitta still och göra så lite som möjligt, och sänka alla som jobbar på som bäst. De som tjänar minst ska uppmuntras att tjäna mer, och de som inte jobbar ska uppmuntras att få jobb. Inte tvärt om!

22 oktober 2007

Statistikmätningarna på bloggen

Tack alla ni som svarat på statistikmätningarna till höger på bloggen! Här är lite intressant fakta som kommit fram om mina bloggläsare:

-97% av bloggläsarna bryr sig om EMU-frågan.
-60% säger nej till EMU, precis samma sak säger mätningarna om svenskarna!
-Av de som är negativa till resultatet i förra omröstningen vill bara en av tre se en ny folkomröstning.
-64% av bloggläsarna är folkpartister eller centerpartister
-Ingen är sosse
-23% är konservativa (vilket kan bero på alla sverigedemokraterna)
-Bara 11% är från oppositionen

När jag skrev det här hade 33 personer röstat i EMU-frågan, vilket är mycket mer än vad jag trodde. Jag är också förvånad över att 17 personer redan röstat i var-står-du-politiskt-frågan.

Som du kanske märkt har jag uppdaterat "veckans sakfråga". Lite sent kanske, men, för att använda mitt hatordspråk, bättre sent än aldrig.

21 oktober 2007

Vänstern tror inte på kunskap

Felet med vänsterns skolpolitik är att de inte tror på kunskap. Det de ser är en skola där alla är lika bra, och där alla ska lära sig likadant. Vi i alliansen vet dock bättre. Vi vet att det finns elever som är sämre än andra, och vi vet att man måste hjälpa dem. Vi vil se ett bredare stöd till de elever som ligger efter, och inte räkna de som "lika bra som de andra". Självklart vet vi at alla är lika värda, oavsett hudfärg, kön eller sexuell läggning, men vi vet också att alla är unika. Det räcker inte med att vara filosofisk, som vänstern, utan man måste också vara realistisk och kunna se att vi är bra på olika saker.
I vänsterns värld så är Ralph, Peter och Nils lika värda. I alliansens värld är Ralph bra på matte men lite sämre i SO, Peter är bra i SO men lite sämre i syslöjd och Nils är bra i svenska men lite sämre i matte.

Alla har varit nybörjare. Mozart kunde inte spela piano när han var ett år. Ein Stein kunde inte räkna när han var ett år. JK Rowling kunde inte skriva böcker när hon var ett år. För att man ska bli bra krävs träning och hjälp, och det är det alliansen står för. Stödundervisning och hjälpklasser är inte mobbning, det är att se att vi alla är olika.

20 oktober 2007

Sverigedemokrater på bloggen är bara kul!

Jag tycker bara att det är kul att det kommer in människor med andra åsikter än mig på bloggen, varese man är vänsterpartist eller sverigedemokrat. Det bästa är nästan att så många personer kommenterar! Jag älskar debatter - och att debattera själv, vilket jag ju får en anledning att göra när någon är emot det jag säger. Enligt omröstningen till höger är det inga sossar på bloggen, men det kanske bara är ett gott tecken - att vi har 0% sossar i Sverge - toppen!
Jag säger bara: Fortsätt kommentera!

19 oktober 2007

Bloggen är som ny!

Nu har jag gjort klart bloggens nya layout. Visst är den fin? Personlig och politisk, och så kom det äntligen en bra profilbild. Min kusin Emma tyckte att jag skulle ta bort klövern och göra någonting mer personligt; och det har hon ju rätt i. Och mer personligt än så här kan det väl knappast bli?

Varför väljer man miljöpartiet bara för miljön?

"Högst förtroende för Wetterstrand", enligt dn.se. De skriver att svenska folket litar mest på Maria Wetterstrand i miljöfrågor. Straxt efter har vi Maud. Långt nere har vi Fredrik och Mona. Varför väljer man egentligen miljöpartiet när man brinner för klimatfrågan? Varför väljer man inte ett erfaret, realistiskt centerparti istället? När man nämner att klimatfrågan är ens viktigaste fråga så tror många unga att man måste vara miljöpartist då.

Vad menar jag då? Varför ska man inte välja mp bara för att man bryr sig om miljö? Grejen är den att miljöpartiet är så socialistiska. Är man borglig och brinner för miljöfrågor är mp ett av de sämre valen, och även om de kallar sig "mittenparti" så ser jag mycket mer vänsterideologi och kommunism än vad jag ser liberalism, kapitalism eller borglighet. Jag säger inte att jag är kapitalist (det är jag inte!), men jag håller inte med om att mp är ett mittenparti.

Nu är de ju också på den röda sidan när det är debatt. Språkrören nickade så allvarligt när Gran Persson pratade om sin plan för ett arbetslösare Sverige.

Slutligen: välj inte mp bara för mijlön! Tänk igenom ifall deras anda åsikter stämmer överrens med dina. Allt för många väljer mp bara för att de har miljöprofil. Det finns fakitskt ett till riksdagsparti med miljöprofil!

18 oktober 2007

Betyg? Ja tack!

Jag har alltid varit för betyg. För två månader en nådde jag toppen. Jag tror aldrig jag kommer bli en sådan betygsaktivist som jag var då. Jag ville ha betg från första klass. Om jag hade varit partiledare för centerpartiet hade det nog blivit näst intill en skandal. Nu när jag är så pass ung så är det nog också rätt udda, unga brukar inte gilla betyg (som svar på det säger jag "varför det är så maär för att de får betyg för sent. Får man betyg tidigare blir betyg mer naturligt")...

Varför förespråkade jag då betyg från ettan? Dels fick jag stöd av många, och mötte kappt några riktigt bra motargumment just vid den tiden. Dels tyckte jag att stressen och pressen för betyg skulle minska om man införde det från början. Dels tyckte jag att det ger smartare elever, och skulle göra att fler skulle börja bry sig i skolan; får man betyg skapas ett intresse för att vara aktiv på lektionerna. Dels tyckte jag att det var dåligt att CUF bara ville ha betyg från sexan. Varför bara sänka med två klasser?

Som du ser har jag många (bra?) argumment. Jag var så "självpeppad" (finns det nåt som heter så förresten?). Det var lite det som var grejen. Hade jag mött de tunga argummenten med en gång så hade jag kanske inte varit lika självsäker som jag var då.

Sen blev det motionsskrivning för Stockholms CUF, vilket innebar att man skulle skriva idéer till CUF Stockholms sakpolitiska manifest. Jag motionerade självklart om betyg. DS (distriktstyrelsen i Stockholms CUF) sågade den. De ville att det skulle vara upp till skolorna själva när man ville ha betyg, dock senast från sexan.

Sen blev det stämma, vilket innebar kaxiga debatter där man skulle ta för sig så mycket som möjligt. Jag hade ett yrkande på att man skulle ändra "skolorna ska ha betyg när de vill, dock senast från sjätte klass" till "skolorna ska få ha betyg när de vill, dock senast från fjärde klass".

Precis som jag förväntat mig fanns det stora protester mot mitt yrkande. Ingen tycktes hålla med mig hur mycket jag än debatterade. Istället bestämdes det att det skulle bli "mellan fyran och sexan".

Just nu förespråkar jag det yrkandet. Precis som någon på stämman sa så ska man inte pressa små lågstadieelever. Bifall till det yrkandet säger jag, så här i efterhand...

Ack ja, ack ja, Björklund blir nog ensam med sina idéer om betyg från ettan i alla fall...

... för övrigt: så är jag emot ordningsbetyg, eftersom att det är ett subjektivt betyg på dig som individ.

17 oktober 2007

Blogga om någonting annat?

Kanske att jag skulle börja blogga oom någonting annat än politik. Livet? Nej, det komer ju in ibland. Diktblogga? Njae, då kommer jag tröttna rätt fort. Satirblogga? Njae, vem skulle vilja läsa det?..

Äh. Jag tror jag ska fortsätta att blogga politiskt. Det är ju trots allt både mitt intresse, plus att det lockar nya läsare...

Toppministerjobben

Jag har, bara för att det är kul, listat en top 5 på de ministerposter som jag helst skulle vilja vara:

1. Miljöminister - min stora hjärtefråga. Vi måste satsa mycket på kilmat, och mindre på att höja miljöskatter

2. Skolminister - en annan hjärtefråga. Vi måste göra någonting åt den dåliga ordningen i skolan, utan att införa ordningsbetyg, samt komma igång med betygen från årskurs 6.

3. Justitieminister - vi måste göra någonting åt fängelserna. Det ska vara mer nyttigt arbete, de gör injgen nytta om de bara sitter, och vi måste stoppa fängelselyxen.

4. Migrationsminister - Migration är min nya hjärtefråga. Släpp in många, men vi måste se till att de som kommer in får mer resurser.

5. Kulturminister - att få medverka i så många kultuella sammanhang och ändå jobba med politik skulle vara coolt. Vi ska inte lägga ner Public service nu.

16 oktober 2007

Så här gick det för Maud på "Rakt på med K-G Bergström"

Först måste jag uppmärksamma att det här är mitt 150:onde inlägg. Ganska nöjd med att jag lyckats publisera 50 inlägg på bara 1 månad och fem dagar!

Maud sattes alldeles nyss på press inför K-G Bergström. Hon klarade sig galant, om man ska tro en ung, lojal center! Redan i början, då hon erkände helt ogenerat att hon hade makt, och att "makt behövs om man vill förrändra", så kände jag att hon skulle klara det här alldeles utmärkt. Hon fortsatte att svara bra, rakt och retoriskt på Bergströms frågor, precis som en riktigt bra politiker ska göra. Inte bara att beter sig bra, hon bedriver också en fantastisk politik! Jag håller med henne om det mesta, och hon har ett sånt engegemang för att förrändra och uppfylla sin dröm för Sverige. Jag säger bara: Maud for ever!

Grupptryck på tunnelbanan?

En lustig sak jag funderade på när jag var på väg från min prao på RO (en fantastiskt kul prao, förresten) var att alla i den ena rulltrappan på Gärdets tunnelbanestation gick, och alla i den andra stod alla stilla. Jag menar verkligen alla. Jag kunde inte låta bli att fundera över ifall de där människorna blev påverkade av varandra, eller om det var helt omedvetet. I efterhand tror jag att det var en blandning; de blev antagligen påverkade av varrandra helt omedvetet; alltså de bara stod eftersom ingen annan gjorde tvärt om, eller att de bara gick för att ingen annan stod still.

I de här lägena, och i många allvarligare lägen, är det viktigt att man är sig själv. Man måste våga vara den första som tar initiativet, och inte vänta på att någon annan gör det. Om alla väntar på någon annan bli det ju faktiskt ingen som gör det.

Grupptryck och slappt tänkande är bland de saker som irriterar mig mest. "Varför just jag? Han kan väl göra det?" är ett så otroligt tråkigt svar att få.

Jag tror att vi alla faller för grupptryck, i stor eller liten skala, och det ända sättet att ta sig ur det är att våga. Att våga säga ifrån, att våga kritisera, och att våga vara den första. Det tycker jag är viktigt.

EU-flaggan är mer svensk än svenska flaggan!

EU-minister Cesilia Malmström vill att vi ska flagga mer med EU-flaggan, och det slår mig faktiskt att EU-flaggan är mer svensk än svenska flaggan. EU har blivit framröstat av svenska folket, medans svenska flaggan inte har någon speciell demokratisk bakgrund. Den bara finns där. Jag håller med Malmström, som säger att "Det handlar om tillhörighet". Självklart handlar det om tillhörighet! Claeskrantz.com undrar om det här med att införa EU-flaggan i riksdagen verkligen är den viktigaste EU-frågan. Självklart inte! Men jag tror inte att man behöver syssla mindre med EU-frågor bara för att man sätter upp en ny flagga i riksdagen - så jag förstår ändå inte Claeskrantzs logik. Vem har förresten sagt att flaggan är den viktigaste EU-frågan? Knappast Cesilia Malmström i alla fall. För mer utförlig information om vad Malmström vill, läs den här akrtikeln från svd.se, där står allt!

15 oktober 2007

Kd måste satsa på trendigare frågor

Kd är nu under riksdagsspärren, enligt sifos mätning. Med sina 3.9% måste kristdemokraterna inse att de måste göra någonting. Jag tror att de måste sluta att vara så konservativa, om de vill sitta kvar i riksdagen. Jag tror de skulle åka upp en bit i mätningarna om de började satsa på mer trendiga frågor, som till exempel miljö. Jag tror också att de behöver gå ifrån deras konservativa riktning och blicka framåt istället. Det skulle ge ett mer sympatiskt intryck. De kanske skulle satsa mer på företagande och mindre på att skrota skatter? Eller kanske skulle de satsa mer på fattiga än rika? Om jag var kristdemokrat skulle jag ha många yrkanden på deras stämmor...
Mer info på dn.se eller E24.se. Kristdemokraternas nuvarande politik hittar du här

Första dagen på RO

Den här veckan praoar jag på Centerpartiets/CUFs Riksorganisation (RO), och idag är det min första dag på arbetsplatsen. Det känns lite spännande, men jag är nästan 100 på att det kommer att bli jättekul; vad annars när det gäller CUF?

14 oktober 2007

CUF Östermalm har bildats

Idag grundade jag nya CUF-avdelningen CUF Östermalm. Jag har länge tyckt att CUF Stockholm Norra var för stort, men nu är ju det löst. Som ordförande för en avdelning vill jag att vi har fler medlemsmöten och aktiviteter än vad Stockholm Norra hade. Vi kan ha fler händelser tillsammans inom avdelningarna, men även gå ihop med de andra avdelnigarna. Självklart gillar jag mest när vi har aktiviteter i hela distriktet, men i Stockholm Norra kom vi aldrig riktigt igång. Jag satt ju som ledamot i dess styrelse, så jag ska inte skylla ifrån mig alls, men det var ju knappast någon post jag använde. Det kändes nästan lite parodiskt att säga hela min titel; "Ledamot i Centerpartiets UngdomsFörbunds Stockholmsdistrikts Norra avdelnings styrelse", eller den kortare varianten: "Ledamot i CUF Stockholm Norras styrelse". Jag hoppas att jag kan leda CUF Östermalm till att bli en förebild som avdelning, med fler händelser och bättre samordning.

12 oktober 2007

Reinfeldt ställde sig in hos skåningarna

När Reinfledt besökte Malmö sa han att han vill ha strängare krav på var flyktingar bosätter sig. Om han besökte Akalla, skulle han ha sagt samma sak då kanske? Skulle knappast tro det.

Moderaterna, och hela alliansen, har haft en mycket god migrationspolitik som har gett fler möjlighet att komma till Sverige. Nu gäller det också att de lyckas främja de invandrare som kommit fram till målet också. Samma sak i företagarpolitiken; det räcker inte med att få de att bli företagare, man måste se till att de klarar sig sedan också. Skånes moderater kritiserar nu Reinfeldt hårt. Läs allt du behöver veta här

Fred och klimatförrändringar är två olika saker

Klimatarbete som ger fredspris? Ja, tro det eller ej, det står i en artikel på dn.se, så det borde vara sant. Det blir FN:s klimatpanel och Al Gore som kommer till Norge för att mottaga Nobels fredspris. Vad har då klimat med fred att göra? Enligt Nobelkommitén "har FN:s klimatpanel under 20 år lyckats uppnå en allt bredare enighet om sambandet mellan mänskliga aktiviteter och storskaliga förändringar i klimatet". De verkar även se arbetet mot klimatförrändringarna som ett sorts globalt arbete, som rör hela världen (vilket jag i och för sig håller med om), och därför har det med fred att göra... på något konstigt sätt...
Ja, för vad har egentligen klimat och fred med varrandra att göra? Visst, med klimatet kan det vara som med handeln, att det skapar fred, men jag tror det fanns andra nominerade som hade varit mer välförtjänta ett fredspris. Klimatförrändringarna är oerhört viktigt, och det är fred med, men man ska inte blanda ihop dem.

Kom igen, EMU-anhängare!

Nu har 11 personer röstat nej på min omröstning "ska vi införa euro?" på bloggen. Jag är, för er som inte vet det, en ganska stark anhängare till EMU, och har röstat ja. Fuskar nej-röstarna, eller är det bara att de är så många?

Nu måste ja-röstarna komma igång. Bara 5 ja-röstare av 19 personer?! Skandalöst! Okej, ni som röstar nej är självklart varmt välkomna att rösta också, det är ju bara kul när folk röstar..

11 oktober 2007

Lite Om Att Börja Med Stor Bokstav

Jag har tänkt rätt mycket på ord som stavas med stor bokstav. I tyskan stavar man alla substantiv med stor bokstav för att "visa respekt". I engleskan ökar de självförtroendet genom att börja ordet "jag" med stor bokstav. I svenskan är vi "moderna" och har ingen respekt för något utom människor, djur och vissa platser.

Är det respektfullt eller onödigt att låta ord börja med stor bokstav? Borde jag stava Gud med liten bokstav med tanke på att jag är ateist? Nej, jag tycker det är upp till var och en vad man ska ha respekt för. Att stava ord med stor bokstav är att krångla till grammatiken, om jag får säga min mening.

Till slut kanske de bildar allians...

Socialdemokraterna presenterar ny jobbpolitik. Den går ut på att sätta fler i arbete via piskor. Deras idé för att vinna valet 2010 går ut på lägre a-kassa, hård kontroll och straff för den som inte tar erbjudna jobb. Jag minns att Mona pratat en del om a-kassan, och nu lämnar hon den...
Tidigare har de föreslagit mer ordning i skolan och sänkta skatter. Moderaterna kallar sig arbetarparti (nog för att de är mer arbetarparti än "högskattepartiet socialdemokraterna) och lämnar sin konservativa roll i politiken. Om 50 år kanske alla partier tycker exakt lika...

10 oktober 2007

Våld, våld och åter våld

Om det är någonting som gör mig riktigt upprörd så är det våld och hämnd. Att människor skadas eller dö på grund av andra människor. Existerar ren ondska? Jag tror inte det. Folk blir arga eller uppretade på grund av andra människor, och då går det ut över oskyldiga, eller personerna som själva retade upp personerna. Hämnd är en av de mest naiva sakerna jag känner till."Det var inte jag". "Han började". "Han håller på AIK". "Han slog mig, jag ska slå tillbaka". Folk vet inte att det finns bättre sätt att lösa sånt.
Det är främst killar som gillar att hämnas. Ibland går det alldeles för långt. Det har vi märkt väldigt väl den senaste veckan. En medelåldersman skjuter ihjäl en femtonåringi Blekinge. En kille blir ihjälsparkad i Stockholm. Fem personer blir skjutna på en amerikansk skola.
Jag är trött på våld! Skador som utgörs av människor är ju bara onödiga! Varför ska man hämnas?!

Jag tror skolan har för lite information. Saker som du och jag tar för givet är kanske inte så självklara för alla andra. Våld är inte alls så ofarligt som man får det till på spel och i vissa filmer. Hämnd är i själva verket totalt onödigt. Ge mer information i skolan! Sådana där saker kan förrändra världen.

09 oktober 2007

Även Maud kan luras ibland :)

Igår kunde man chatta med Maud Olofsson. Eller rättare sagt, igår kunde man inte chatta med Maud Olofsson. Okej, jag ska inte vara så förvirrande. Maud skulle ha chattat igår, men fick fullt upp med en intervju, och blev tvungen att avböja chatten. Tyvärr så använde Maud sig av det sämsta alternativet - att låta pressekreteraren få vara Maud istället. Lisa Värn hoppade in istället, och sa att "hon var Maud", samtidigt som den riktiga Maud var med i intervju med Västerbottens-kuriren!

Alla gör de misstag, politikerna. Maud är absolut inte värst. Mona Sahlin och tobleroneskandalen. Cesilia Stegö Chilo och tv-licensen. Gudrun Schyman och skattefusket. Men man ska aldrig undanhålla misstagen som ens favoritpolitiker gör. Att bara kunna se en färg är en sjukdom.

Förvirrande för väljarna

Peter Eriksson tycker att vänsterpartiet är "bakåtsträvande och gammalmodigt" enligt den här länken och vill bara sammarbeta med sossarna. Sossarna vill sammarbeta så lite som möjligt med de andra vänsterblockspartierna. När någon från vänsterpartiet pratar nickar sossarna och miljöpartisterna. Sossarna vägrar vara med på bild med sina motståndare. Mona Sahlin har ett ganska litet stöd inom sitt parti. Hur ska man som väljare veta var man står, och hur ska sossarna lösa det här, med varsitt parti som rycker i dem? Nej, tacka vet jag alliansen!

08 oktober 2007

Vad är drömmen för en arbetslös?

Sossar tjatar alltid om att alliansen, och främst Moderaterna, bedriver en politik för de rika. Vad syftar de på då? Arbetslösa kanske inte får så hög a-kassa som på deras tid, men huvudsaken är ju att de får jobb! Ett samhälle där man folk lever på bidrag utan att bry sig om jobb är verkligen sjukt, och därför tror jag att drömmen för en arbetslös också är att få ett jobb och inte att få högre bidrag. Som arbetande tjänar man mer än om man är arbetslös, och så ska det fortsätta att vara.

Lol på Ung Vänster

Jag brukar inte använda mig av förkortningen lol, men i det här fallet måste jag det. Ung Vänsters blogg är på 76:e plats på topblogarea (till och med jag hamnade längre upp där när jag var med, och jag tyckte jag var så långt ner att jag tyckte det var löjligt att vara kvar där). 76:e plats! Det är många bloggar som hamnar betydligt längre upp på listan än deras, många som knappt är kända alls överhuvudtaget. Nej, just nu är ung vänster det ungdomsförbund jag minst av allt skulle gå med i, bortsett från Sverigedemokraternas då, förstås. LOL PÅ UNG VÄNSTER säger jag bara.

5-2 till Reinfeldt

Fredrik Reinfeldt vann partiledardullen igår kväll, enligt mig och enligt tidningen. Jag ska motivera varför han vann den:
1. Han svarade rakt på frågorna
2. Han gav ett trevligare intryck än Sahlin
3. Han var längre än henne, och det blev svårt för Sahlin att försöka se ner på honom
4. Debatten gav intrycket att Fredrik var den öppenhjärtade, goda statsministern och att Sahlin var som en ond liten fiende från oppositionen som försökte anfalla honom utan att lyckas.

Var nr 4 en överdrivt? Njae, kanske. Reinfeldt var främst defensiv i duellen idag, men man behöver vara defensiv om man ska bli tagen som sympatisk. Man måste svara rakt på motståndarens frågor, vilket Reinfeldt lyckades mycket bra med. Han klarade samtidigt av att kritisera motståndaren.
Mona var nästan bara offensiv, och lät lite gaggig i förhållande till Reinfeldt. Trots det så var hon ovanligt bra retoriskt sett idag.

Därför anser jag att det blev 5-2 till Reinfeldt idag!

07 oktober 2007

Partiledarduell IKVÄLL!

Missa inte partiledarduellen mellan Reinfeldt och Sahlin som börjar 21.15 ikväll. Jag hoppas att Reinfeldt är mer offensiv ikväll än duellen i våras, och att hans "hundögon" fortfarande kan fungera. Sahlin kommer antagligen att vara rätt offensiv, som vanligt, och då kanske hundögonen kan fungera - vem vet?
Sahlin har i alla fall en rätt låg karisma, och jag tycker inte att hon är så bra retoriker heller. Reinfeldt är väldigt bra på det karismatiska hållet, och det han behöver träna upp är förmågan att gå på och vara offensiv i debatten. Lyckas han med det kan han vinna den här duellen!

05 oktober 2007

Avslag på allt - i princip

Jag skickade in 6 motioner till CUF Stockholms nya manifest, en om betyg från ettan, en om att man inte ska stänga ner kärnkraften, en om en ny sorts liberalism, en om att vi ska ta in fler invandrare, en om att vi ska nygga fler cykelvägar och en om att vi ska verka för att gå emot kapitlet om a-traktorer från CUFs sakpolitiska program. Alla fick avslag. Det var två som de höll med om, men ändå inte biföll. Jag förstår inte varför de inte kan bifalla om de höll med. Samma sak med förbundsstyrelsen.

Därför undviker jag att säga att jag är "höger"

Varför säger man egentligen högerextremism när man talar om rasism? Jag har aldrig hört talas om en moderat som är rasist. För Moderaterna räknas väl som "högerparti"? Åtminstone om man får tro Lars Ohly. Högern är förknippat med stora klyftor, låga skatter, ett gammalt samhälle och tråkiga kostymklädda gubbar i sextioårsåldern. Det är någonting väldigt konservativt över ordet "höger". Någonting oliberalt och strängt. Högern har ingnting med alliansen att göra, tycker jag. Visst, kanske har Moderaterna och Kristdemokraterna någonting konservativt över sig. Men Göran Hägglund är ju knappast rasist. Lars Ohly däremot har gått ut med att vara vänsterextremist; kommunist. Vänsterpartiet är mycket mer vänster än vad Moderaterna är höger. Finns det rasism inom Moderaterna? Svar nej. Finns det kommunism inom Vänsterpartiet? Svar ja.

Jag då? Jag är ju center, och då är man långt från både rasism och kommunism. Om det borgliga blocket är höger, då är ju Centerpartiet också höger. Det är ju till och med revolutionspolitik inom Miljöpartiet! Centerpartiet vill varken verka för ett samhälle med stora glapp mellan klyftorna eller att man ska strunta i fattiga.

Om en person i min ålder frågade om jag var höger eller vänster skulle jag svara höger. Höger är för vissa alliansen. Men inte för mig. Det har inget att göra med mig. Jag är antirasistisk och vill inte alls ha några stora klyftor mellan fattiga och rika. Ska jag vara petig skulle jag säga mellan mitten och högern.

Sossarnas migrationspolitik är oansvarig

Socialdemokraterna hade redan en migrationspolitik som gick ut på att inte låta så många invandrare få uppehovstillstånd. Men nu vill de att invandrare som flyttat hit till Sverige och fått uppehovstillstånd inte ska få bo var de vill. Det är sossarnas syn på service. Att bestämma var invandrare ska få bo. Kommer de vilja bygga bänkar där bara vita ska få sitta också?

De får varken stöd av Miljöpartiet eller Vänsterpartiet, och jag tror aldrig det kan bli en allians mellan vänsterblockens partier trots allt; med tanke på att ett parti är konservativt och två är helt orealistiska.

"Sveriges mest regeringsvana parti", kallar de sig. Men visa det då! Var mogna och låt de människor som fått uppehovstillstånd få bestämma själva över sina liv!

04 oktober 2007

Bullar i mängder

Kanelbullens dag är en dag jag hörde talas om för bara tre år sen. Ändå gillar jag den, och firade den själv idag genom att baka 32 st som en överraskning.
Men 4e oktober innebär inte bara bullar, utan också min namnsdag. Jag heter Simon Frans Carl Palme, och det är Frans som är dagens namn. Det är ganska bra att ha tre namn, för då kan man bli namnsfirad tre dagar om året!

Lars Danielsson kritiserar på utrikesbloggen

Den före detta statssekreteraren Lars Danielsson har knappt vågat synas i media, men nu går han ut på nätet och blir koluminist, för att kritisera alliansens nedskärningar av försvaret. Om vi skär ner på försvaret har vi inte råd att försvara oss och då måste vi gå med i NATO, tycker Danielsson.
Hur stor är egentligen chansen att Sverige blir attackerat? Det låter som om Danielsson menar att vi kommer bli attackerade i sinom tid. Har det att göra med att han inte gillar regeringen och tror de kommer klanta till det, eller är det bara det att han ränkade fel?
Är det inte bättre att vi kan gå med om det verkligen händer, och att vi då får betala en summa? Det måste vara billigare än att hela tiden betala en massa pengar till försvaret om det inte ens behövs...
Jag har aldrig heller förstått det som att Socialdemokraterna gillar att ha ett brett försvar...

03 oktober 2007

Nutidsorientering, politikprov, biologiprov, franskaprov mm...

OBS! VARNING! Det här inlägget innehåller ingen politik (nej, jag skojjar inte..) Den innehåller istället information om mina prov som kommit/kommer att komma:

Den årliga, nationella nutidsorienteringen för högstadiet i år gick rätt bra; 23 av 30 på de vanliga frågorna och 2 av 5 på utslagsfrågorna. Bland mina bästa frågor tillhörde vad kvinnan med den släpiga rösten från svenska akademin hette (Kristina Lugn), vad bilden med en röd frukt föreställde (granatäpple) och vad Hillary Clintons motståndarklandidat i amerikanska presidentvalet heter (Barak Obama).

Inom två dagar kommer mitt resultat på politikprovet, vilket är det prov jag sätter som viktigast för mig den här terminen. På Fredagen för två veckor sen var det biologiprov då det inte alls gick bra och imorgon är det franskaprov där jag satsar på ett bättre VG, så att jag kan piffa till det till ett MVG i nians slutbetyg. Nästa vecka är det matteprov där jag kanske får VG och tyskaprov där jag inte har någon aning om hur det går eftersom jag nyss fått provkriterierna. Sen blir det SO/svenska-prov om medeltiden där jag satsar på MVG, och efter det hemkunskapsprov där jag satsar på VG eller MVG.

Ja till EMU...så klart!!!

Jag har kvar valsedeln jag tog från omröstningen om EMU 2003, med ett JA på. Just nu hänger den på anslagstavlan i mitt rum. Om sjuttio år kanske den är antik...
Jag har en omröstning om EMU på bloggen just nu, där majoriteten säger nej...
I fyra år har jag varit för euro och EMU, och jag står fast vid den punkten. Varför ska vi vara med i EU men inte i EMU? Varför ska stå utanför? Varför ska vi ha krona när de andra har euro? Varför ska vi inte visa att vi är européer? Varför inte vi när Finland gjorde det?

I Finland funkar det väldigt bra och jag förstår inte varför vi ska stå utanför och glo. Därför säger jag, med stora bokstäver, JA TILL EMU!!!

Vad tycks?

Nu har jag skapat en ny "bloggbild" längst upp. Den stämmer inte in exakt mot dess bakgrund, jag vet, men jag tyckte ändå att den skulle vara kvar!

02 oktober 2007

Självklart tar det lite tid!

Jag förstår inte att regeringen kan få kritik bara för att den inte hunnit med allting än. Ministrarna är på god väg att göra Sverige friskt igen, men man måste ha lite tålamod. Ett år kanske låter långt, men allt det som sossarna byggde upp (arbetslöshet, höga skatter för låginkomsttagare och betyg från högst årskurs i världen, världens minsta betygsskalaskala mm mm) tar en stund att få bort. Dessutom har regeringen utfört oerhört många vallöften redan nu. Självklart tar det en liten tid att bota Sverige. Hellre noggrant än slarvigt...

01 oktober 2007

MVG på svenskauppsatsen

På min första betygssatta uppsats fick jag ett MVG i ämnet "Vår miljö" där jag skrev en kort uppsats om klimatförrändringarna. Toppen, nu får jag kanske MVG i svenska på åttans höstterminsbetyg också!