25 september 2008

Härligt grön skuggbudget

Att Stockholm är "The capital of Scandinavia" är väl för oss allra flesta helt självklart. Men att det också kan bli "The green capital of Scandinavia" skulle vi gärna vilja se. Och precis så lyder titeln på centerpartiets skuggbudget i statshuset!

I skuggbudgeten ingår en rad härligt gröna förslag. Tanken på en grön storstad låter som något så "ovanligt" som ett samhälle där utveckling och miljövänlighet kan gå hand i hand: ett grönt, liberalt samhälle.

På Per Ankersjös blogg hittar du alla förslagen.

Självklart måste vi se optimistiskt på framtiden

I måndags bildades ett nytt liberalt miljönätverk. Bland annat var många CUFare med, och däribland självklart förbundsordförande Magnus.

För att lösa klimatförändringar måste man vara optimistisk. Man måste tro på förändring. Tro på att den framtid man själv förespråkar faktiskt är möjlig. Klimatvänstern, med (v) och (mp) i spetsen, är snarare kritiska än kommer fram med egna förslag.

Vi behöver ett liberalt miljönätverk i Sverige. Vänstern har alldeles för stort förtroende i klimatfrågan. Frågan är: har de rätt lösningar? Har vi rätt lösningar?

Liberal miljöpolitik går ut på att kombinera människa och miljö. Med hjälp av frihandel, forskning och teknikutveckling, handel med utsläppsrätter, klimatbistånd och internationella avtal kan vi lyckas med det.

Nu är jag inte den som tror att vi kan blunda för att klimatskatter, förbud eller andra "vänsterverktyg" är dåliga för miljön. Vi får aldrig låta dessa ord bli vänsterord.

Nej, jag tror på lagom. Jag tror på optimism. Och jag tror på ett liberalare, grönare samhälle.

22 september 2008

Kort och gött

Hejsan hejsan alla! Nu har jag varit en dålig bloggare någon månad, så nu ska jag väl försöka komma igång igen antar jag. Mycket skola, många händelser, lite fritid. Jag har helt enkelt inte hunnit eller haft den rätta orken.

Så, hur sammanfattar jag alla hundratals (tusentals kanske?) politiska septemberhändelser i ett blogginlägg? Det kanske inte behövs. Det kanske räcker med att skriva lite kort å gött:

En lågkonjunktur väntar och självklart ska LO, socialdemoraternas eviga verktyg för utökad makt, hjälpa sossarna att försöka sänka regeringens redan rent opinionsmässigt rangliga skepp ytterligare.

En budget har presenterats där regeringen, trots kommande dåliga tider, satsar över en halv miljard kronor på att förbättra havsmiljön i Östersjön (vilket Maria Wetterstrand märkligt nog inte är nöjd med) och dessutom sänker avgiften till a-kassan (vilket både Wetterstrand och Ohly ser kritiskt på). Att regeringen valt att dessutom satsa på sänkt företags- och inkomstskatt blundar de båda vänsterpolitikerna för.

Om vi ska gå lite längre tillbaka så kan jag ju också passa på att nämna att sagan slutade lyckligt - den onda Tolgfors som drivit igenom både nedskärningar på Sveriges försvar och försökt strypa brevhemligheten genom att försöka driva igenom FRA-lagen förlorade. Och den modiga, godhjärtade Odenberg som gav upp sitt jobb för att rädda försvaret vann. Det känns ju skönt!

Hoppas jag har gottgjort mina synder och bloggat klart för den här månaden nu :)