04 februari 2009

Fel fokus (som vanligt)

Att den socialistiska glöden slocknat inom sossarna är ingen nyhet. Glöden har slocknat, och kvar finns bara grå aska. I och för sig befinner de sig, för en gångs skull, i opposition, men inte ens nu tycks de vilja förändra sig. Och jag kan förstå dem; är man Sveriges största riksdagsparti så kanske man ska gå den populistiska vägen, och följa vad medelsvensson, den svenska majoriteten säger.

Grundtanken har strukturerats om. "Ta från de rika, ge till de fattiga" har blivit "Ta från de rika, ge till farbror staten". För staten och folket är inte samma sak. Och staten och de fattiga är definitivt inte samma sak. Sossarna har ju bland annat föreslagit att man ska höja arbetsgivaravgiften ytterligare, så att arbetslösheten ska öka ännu mer. Och skatten blir bara högre och högre.

I debatterna pratar sossarna fortfarande om att alliansen driver en politik för de rika. Men de säger ingenting om att de själva inte bara vill försämra läget för de rika, utan också för de fattiga.

Här och här finns ytterligare exempel på vad jag beskrivit ovan. LO, sossarnas eviga hjälpverktyg som livnär sig på stackars arbetare, skriver nämligen på DN Debatt idag.

"Direktörer tjänar nu över femtio gånger mer än arbetarna", skriver LO. Usch, är kanske den första tanken som kommer upp i huvudet. Stackars arbetare Men så läser man lite till. "Den ekonomiska krisen kommer att bidra till att inkomstskillnaderna i samhället ökar ytterligare". Jaha? Så problemet är alltså inte arbetarens lön, utan klyftorna!

Efteråt följer mening efter mening fullproppade med ett resonnemang som bevisar en sak: vad LO vill är att direktörerna ska få högre skatt. Inte att arbetarna ska få mindre.

Det här är det värsta med socialdemokraterna; de är inte ute efter att förbättra de fattigas läge, utan att försämra de rikas.

Handen på hjärtat skiter jag lika mycket som Bloggen Bent i hur mycket en direktör tjänar - det är inte där problemet ligger. Nej, istället ska vi sänka skatt åt de som tjänar för lite, och ge jobb åt de som inte tjänar något alls. Det kallar jag rättvisa.

1 kommentar:

Oscar Fredriksson sa...

Klockrent! Mycket träffande analys.